Méhészeti mentőakció: egy méhcsalád kiszabadítása[ a fotók nagyításához kattintson a képre ]

1.jpg
A méhek egy nyaralóház deszkafala alá költöztek be. Itt látható ahogy ki-be járnak onnan.

2.jpg
Pásztor Györgygyel megtisztítjuk a terepet annál a falnál, mely mögött a méhcsalád rejtőzik. Már hónapok óta nem mert a család nyaralni a folyamatos zümmögés miatt.

3.jpg
Peti megpróbálja megnézni, hol rejtőzhetnek. Innen még semmi sem látszott, de a zúgás alapján nagyjából behatároltuk, a helyet, melyet hallgatózással és kopogtatással is megerősítettünk. A kopogtatás hatására a méhek zúgása felerősödik, így könnyebb megtalálni őket.

4.jpg
És jöhet a fűrész... Kicsit furcsa érzés szétfűrészelni valaki házát. Inkább át is adom Pásztor Györgynek, aki merészebben lát hozzá a pusztításhoz.

5.jpg
Az elfűrészelt deszkákat szétfeszítve megnézzük, vajon tényleg ott van-e a család, illetve, hogy helyezkedik el. És íme a család (széle)!

6.jpg
A család a deszkákra sorban lépeket épített, a balra eső részen látható, hogy a nyár folyamán derekasan gyűjtötték a mézet, mely az adott év összes virágfajtájából tartalmazott egy keveset. Ez a méz legtermészetesebb formája, és ezért talán a legegészségesebb is, bár nagyon ritkán kapható.

7.jpg
Immár a szabadban.

8.jpg
A legnehezebb feladat: az anya megtalálása. Ha az anya megvan, akkor a család sérülés nélkül áttelepíthető egy másik helyre....a többi album